Yiyecek & İçecek & Restoran Sektörü

Masa siparişi, mutfak bilgilendirmesi, adisyon takibi gibi pek çok özel durumu olan yiyecek içecek sektörüne özel çözümler sunmaktayız.

Restaurant, Cafe Bar ve Fast food Otomasyon Takip Sistemleri
POS A.Ş. fast food için Toshiba’nın sektöre özel olarak tasarladığı en yeni ürünlerini içeren çözümleri sunmaktadır. Bu çözümde ana ünite olarak dokunmatik ekrana sahip SurePos 500 serisi cihazlar ile, kasiyerin müşteri siparişlerini dokunmatik ekranı kullanarak hızlı ve etkin bir şekilde girebilmesi hedeflenmiştir. Mali Suremark termal yazıcı sayesinde fiş ve fatura basılması desteklenmektedir.
Bu çözüm içerisinde, ürünler tek tek satılabilmekle birlikte birden fazla ürün bir araya getirilerek menü şeklinde de satılabilir. Menü’lerin içerikleri satış anında değiştirilerek (yeni malzemeler eklenebilir, mevcut malzemeler çıkarılabilir) esnek bir yapı ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilmesi hedeflenmiştir.
Dokunmatik ekran aracılığı ile kullanılacak olan ara yüz, ofis programı tarafından müşteri isteklerine uygun tasarlanabilmektedir. Ara yüz üzerine grafiksel öğeler eklenerek programın kullanımının kolaylaştırılması sağlanmıştır.
Kasa ve kasiyer ile ilgili tüm tanımlamalar ve yetkiler ofis programından yapılmaktadır. Ofis programından kasalar online olarak izlenmekte ve gerekli raporlar anında alınabilmektedir.

Fastfood Satış Uygulaması
• Müşteri isteğine yönelik tasarlanabilen dokunmatik satış ekranı (Ekrandaki her bir nesnenin yeri, boyutu, işlevi, parametresi kullanıcının isteği doğrultusunda değiştirilebilmektedir),
• Ürünler ekranda ürün ağacı şeklinde görüntülenmekte, böylece bir ürüne bağlı birçok alt çeşit rahatlıkla ekranda kullanılabilmektedir,
• Fiş, fatura, diplomatik fatura ve tax free ile satış işlemi yapılabilmekte, iade edilen ürünler için gider pusulası düzenlenip ürün iade alınabilmektedir,
• Ürün satışı, ürün satış iptali, miktarlı satış, çeşni ve sanal ürün girişi, ürün ve toplam indirimleri, satış belgesi türü değiştirebilme, barkod ile satış, farklı ödeme tiplerinin aynı belgede kullanılarak satışı yapılabilmektedir,
• Z Raporu, X Raporu, İki Tarih Arası Mali Rapor, İki Z Raporu Arası Mali Rapor

Fastfood Ara Ofis Uygulaması
• Mağaza, Kasa, Kullanıcı, KDV, Departman, Ödeme Tipi, Birim, Stok Kartı tanımlama ekranları
• Bağlı Ürün Yapısı
• Ekran Tasarımları
• Tuş Tanımlama
• Stok, Mağaza, Kasa, Kullanıcı bazlı satış raporlar

SurePOS 500 POS terminalleri, AnyPlace KIOSK Dokunmatik Terminaller ve Mutfak yazıcılarından meydana gelen çözümümüz, şu anda bir çok restoran ve cafe de çalışmakla birlikte, en yaygın kullanımı İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne ait, İstanbul’a yayılmış bütün Sosyal Tesislerinde kullanılmaktadır.

KIOSK Çözümleri: Masa Siparişi giriş, adisyon ve hesap kesim terminali
Dokunmatik yapısı nedeniyle özellikle El Terminaline alternatif bir kullanım amacıyla, mağaza içerisinde masalardan alınan siparişlerin sisteme işlenmesi ve mutfaklar ile Yazarkasalar (POS’lar) ile etkileşimli çalışılması için kullanılmaktadır.
El terminaline göre mobil olmayan bu çözüm, daha dayanıklı ve uzun vadede daha az soruna yaşatması nedeniyle tercih edilmektedir.
Firmamız bu noktada Anyplace KIOSK cihazını veya SurePOS 500 Dokunmatik terminalini kullanmakta ve kurulumu yapılan yerlerde yıllara meydan okuyarak sorunsuzca çalışmaktadır.
Genellikle KIOSK Cihazları, işletme içindeki görevliler tarafından girilen masa siparişlerinin, bağlantılı olan mutfak yazıcılarına ve POS cihazlarına bilgi göndermenin yanı sıra masa adisyonu, hesap kesim pusulası bastırmak için kullanılmaktadır. Bu nedenle KIOSK cihazları ile beraber özel mutfak yazıcıları da kullanılması yaygın bir durumdur. Her iki cihazda duvara monte edilebildiği gibi, masa veya desk üstünde kullanıma da uygundur.
Kurumsal kimliğe sahip işletmelerin müşterilerine bilgi vermek ve onlardan bilgi almak amacıyla kullandıkları bu terminaller, müşteri tabanlı promosyon uygulamaları ve CRM yapılanmalarında kullanılan en etkili araçlardan birisidir.

Sahip olduğu teknoloji sayesinde çok yönlü veri alma ve verme kabiliyetine sahip olan bu cihazlar ile yapılmak istenilen uygulamalar, hayal gücü ile sınırlı olmaktadır. Üzerinde bulunan dokunmatik ekranının yanı sıra ilave ekipmanları ile (Örn: özel tasarımlı klavye, barkod okuyucu, termal yazıcı, v.b.) bilgi almak isteyen müşterilerden, satış işlemini gerçekleştiren personele kadar çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmaktadır.
Uygun yapılandırılmanın oluşturulması sayesinde CRM projelerinde de kullanılabilen bu ürünler bir otomasyonundaki en önemli ürünlerin başında yer almaktadır.
Pos Sistem firması birçok farklı KIOSK çözümleri ile müşterilerine donanım sağlama ve yazılım hazırlama konusunda yardımcı olmakta ve özel çözümler sağlamaktadır.

El Terminali Çözümleri: Mobil sipariş toplama terminalleri
Mobil sipariş toplama ve verilen siparişlerin Mutfaklara ve POS cihazlarına (yazarkasa) bildirilmesini sağlayan portatif cihazlardır. Özellikle geniş alanlara hitap eden işletmeler tarafından tercih edilen bu cihazlar hız açısından oldukça performanslı çözümler getirmektedir.
Dayanıklılık bakımında Dokunmatik terminaller kadar sağlam olmayan bu cihazların kullanılacağı alanda, kablosuz haberleşmeyi engelleyecek yüksek gerilim hatları, yoğun baz istasyonlarının olmaması gerekmektedir.
Firmamız tarafından projelerinde kullanılan tüm el terminalleri endüstriyel cihazlar olup, yüksek bir IP standardına sahip olmasına özen gösterilmektedir. Ancak günlük hayata benzerini cep telefonlarında yaşadığımız sorunlar (düşürmeler sonrası cihazlarda sorunlar meydana gelmesi, bir kaç yıl sonra ortaya çıkan şarj problemleri) bu cihazların ortak sorunları olarak karşımıza çıkmaktadır.